Hirdetés

3 GHz-es órajelen dübörög az AMD Radeon RX 6900 XT



|

Valaki hozzájutott egy referenciakártya BIOS-ához, így már azt is tudjuk, hogy a Radeon RX 6900 XT maximum 3 GHz-en tud dolgozni.

Hirdetés

Patrick Schur sikeresen hozzájutott egy referenciakiadású AMD Radeon RX 6900 XT BIOSához, ebből pedig kiderítette, hogy ez a kártya magasabb órajelen tud dolgozni, mint a Radeon RX 6800 XT. Emellett fény derült arra is, hogy bár a ventilátorok tekintetében ugyanazt kapjuk, a minimum energialimitet 6-ról 10 százalékra emelte az AMD. 

Hirdetés

A legérdekesebb persze az, hogy míg a Radeon RX 6800 XT maximum 2,8 GHz-en órajelen tud dolgozni, addig a Radeon RX 6900 XT-nél már a 3 GHz is összejön. Az előbbi kártyánál a tuningmesterek folyékony nitrogén segítségével hozták össze a maximum órajelet, és persze világrekordot is döntöttek a 3DMarkban. 

A Radeon RX 6900 XT-nél a tuningosok még tovább nyújtózkodhatnak, ráadásul 3 GHz-en még egy csúcskategóriás GPU sem dübörgött. Ezt a határt túllépni azonban maximum egyedi BIOS segítségével lehet majd. 

Az RX 6900 XT egyébként nem csak magasabb órajeleket, hanem több magot és stabilabb teljesítményt is hoz majd, december 8-tól, 999 dollártól, még csak referenciakiadásban. Egyelőre persze azzal is beérnék a vásárlók, ha lehetne kapni az új kártyákat, pláne normális árakon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.