Hirdetés

3 millió videokártyát tüntettek el tavaly a bányászok



|

A legfrissebb jelentések szerint még a bányászőrület ellenére is zsugorodott a videokártyák piaca.

Hirdetés

Hová lettek a videokártyák, és miért ilyen drágák? A Jon Peddie Research legutóbbi jelentése a videokártyák piacát vizsgálta. A kutatás arra jutott, hogy 2017-ben a bányászok összesen 3 millió videokártyát vásároltak fel a gamerek elöl, 776 millió dollár értékben. Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy további 3 millió gamer élvezhetné most a játékokat a PC-jén, vagy vehette volna meg olcsóbbak a grafikus vezérlőjét legutóbb. 

Hirdetés

A tavalyi trendekkel az AMD járt a legjobban. A cég piaci részesedése a GPU-szektorban 8,1 százalékkal emelkedett, míg az NVIDIA-é 6, az Intelé 1,9 százalékkal csökkent. Az Intelnél azért kisebb a csökkenés, mert a grafikus vezérlést a processzorokba építik. 

Rendszerszinten a GPU-k előfordulási aránya 136 százalék volt, ami azért lehetséges, mert a profitmaximalizálás jegyében a bányászok egy géphez több videokártyák is használnak. A JPR szerint a jövőben a videokártyák piacát továbbra is a gamerek tartják majd életben, de azért a bányászok kereslete is sokat számít. A szakemberek szerint a kereslet egyébként csökken majd, ugyanis a növekvő eszközköltségek, valamint a kereslet és a kínálat aránya megemeli majd az árakat. 

Aki a vételárak csökkenésében reménykedik, azt kiábrándítja a JPR: az elemzők úgy gondolják, hogy a belátható jövőben nem csökkennek a vételárak. 

A GPU-eladások a tavalyi negyedik negyedévben 1,5 százalékkal csökkentek negyedéves vonatkozásban - ez normális szezonális eltérés. Éves szinten azonban a bányászőrület ellenére is zsugorodott a videokártyák piaca, ugyanis 4,8 százalékkal kevesebb vezérlőt szállítottak le. Növekedést egyedül a diszkrét asztali videokártyák kategóriájában sikerült felmutatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.