Hirdetés

4,6 GHz-en is dolgozhatnak a mobilos AMD Ryzen 5000-es processzorok



|

Kereskedők szivárogtatták ki a Ryzen 5000-es, mobilos AMD processzorok adatait.

Hirdetés

Kereskedők jóvoltából több ASUS és Lenovo laptop adataira is fény derült, továbbá az ezekben lévő, következő-generációs és mobilos, AMD Ryzen 5000-es processzorokról is találhatóak már új specifikációk. Korábban a Geekbench adatbázisából is sok minden kiderült, így gyakorlatilag már teljes a kép a laptopokba való Ryzen 5000H/5000U szériával kapcsolatban. 

Ezek a CPU-k váltják le a Renoir platformot, és integrált Vega grafikát is kínálnak. Elvileg a Cezanne Zen 3-alapú, a Lucienne pedig Zen 2-alapú. A Cezanne-alapú H szériás chipeket erősebb laptopokban használják majd, és boost melletti órajel, valamint IPC terén is várható fejlődés, összességében észrevehető mértékű. Hasonló teljesítményszintet hozhatnak majd a Lucienne lapkák is. 

Hirdetés

Az új lapkák biztosan ott lesznek számos ASUS gamerlaptopban és sok üzleti Lenovo laptopban. A hivatalos bemutatóra elvileg január 12-én, a 2021-es CES-en számíthatunk, addig is itt végigböngészhetőek a jelenleg ismert adatok a Ryzen 5000H/5000U szériáról (kattintásra a kép nagyobb lesz): 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.