Hirdetés

5,2 GHz-en dübörgött az Intel Core i9-9900KS



|

Egy tuningmester a jelek szerint egészen 5,2 GHz-re emelte a Core i9-9900KS órajelét.

Hirdetés

Egy tuningmester a Redditen arról számolt be, hogy már a hivatalos start előtt hozzájutott az Intel Core i9-9900KS processzorához, majd sikeresen meg is emelte a chip órajelét egészen 5,2 GHz-re. 

Hirdetés

Állítólag egy cseh áruház hibázott, és idő előtt tette elérhetővé a CPU-t, amit a felhasználó gyorsan be is szerzett. Azóta a terméket törölték a kínálatból. 

A felhasználó a processzort egy ASUS ROG Maximus XI Hero (Wi-Fi) alaplappal használta, Patriot DDR4-2666-os memóriamodulokkal. A hűtésről nem beszélt, de a szakértők tippjei szerint a hőmérsékletek alapján léghűtőt alkalmazott. 

A Core i9-9900KS alapból 4 GHz-es órajelen dolgozik, boost mellett 5 GHz-et tud. A mostani 5,2 GHz-es tuning minden magot érintett, úgy sikerült végrehajtani, hogy a feszültségi értéket 1,36 voltra emelte a felhasználó. 

A túlhajtott chip 5356 pontot ért el a Cinebench R20-ban. Az eredmények alapján nagyjából 5,7 százalékkal lehet gyorsabb a Core i9-9900KS, mint egy sima Core i9-9900K, illetve 5,2 GHz-en a különbség 7,5 százalékra nő. A gyári értékekhez mérten a plusz 1,7 százalék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.