Hirdetés

5 nm-en készülnek majd az AMD Zen 4 processzorok



|

Az AMD egy üzleti prezentáció keretében erősítette meg az 5 nm-es Zen 4 CPU-kat és RDNA 3 GPU-kat, ezek 2021-ben érkezhetnek.

Hirdetés

Az AMD a legutóbbi üzleti prezentációjában nem csak a második negyedéves eredményeket taglalta, de a következő évekre vonatkozó menetrendjét is. Sok minden nem változott március óta, de azért akad egy-két érdekes részlet. Például az, hogy az AMD megerősítette, a CPU-k és GPU-k is terén is átáll 2021 végéig a TSMC 5 nm-es gyártástechnológiájára. Az átállás a szokásos módon történik. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy első körben az 5 nm-es Zen 4 EPYC Genoa processzorok jönnek az adatközpontokba, 2021-be. Asztali fronton idén még a Zen 3-as Ryzen 4000 asztali chipek jönnek, azonban 2020-ra és 2021-re már komoly 5 nm-es kapacitásmennyiséget foglalt le a TSMC-nél az AMD. Vagyis 2021 vége felé futhatnak be az 5 nm-es asztali processzoraik. 

Ami pedig a következő GPU-architektúrákat illeti: a diák alapján jövőre érkezik a CDNA2 és az RDNA3 is, bár itt a leírások elég hiányosak. A tippek szerint azért, mert a TSMC és a Samsung között oszlik majd meg az 5 nm-es chipek gyártása: a számításközpontű CDNA2-t a TSMC, a gamereknek szánt RDNA 3-at a Samsung gyárthatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.