Hirdetés

5 szempont a megfelelő szerverhosting-szolgáltató választáshoz



|

A cégvezetőknek, akiknek szükségük van dedikált szerverekre, fontos, hogy megbízható és fenntartható szolgáltatást válasszanak.

Hirdetés

Az adatközpontok képezik a felhőalapú működési modell leginkább kézzelfogható részét, fizikai infrastruktúrájának magját. Ha kicsit részletesebben tanulmányozzuk a felhő olykor elvonatkoztatottnak tűnő koncepcióját, akkor jobban megértjük a lényegét és a jelentőségét, amit minden cégvezetőnek fel kell ismernie.

Az első és legfontosabb szempont a megbízhatóság

A szerverhosting-szolgáltatóknak nagyon fontos szerepük van az ügyfeleik online jelenlétének biztosításában, mivel szervereik tárolják és szolgáltatják az ügyfelek weboldalait és alkalmazásait. Ha egy szerverhosting-szolgáltató nem képes megbízhatóan működni, akkor az ügyfelek weboldalai és alkalmazásai elérhetetlenné válhatnak, ami súlyos hatással lehet az üzleti tevékenységre és az online jelenlétre. A megbízhatóság azonban nemcsak azt jelenti, hogy a szerverek stabilan működnek és elérhetőek maradnak, hanem azt is, hogy a szolgáltató időben reagál az esetleges problémákra, gyorsan megoldja azokat, és gondoskodik az adatok biztonságáról. A megbízható szerverhosting-szolgáltatók általában biztonsági mentéseket készítenek az ügyfelek adatbázisairól és weboldalairól, és rendelkeznek tervezett karbantartási időszakokkal, amelyek alatt az ügyfelek értesítést kapnak a szolgáltatások rövid ideig tartó megszakításáról.

Hirdetés

A Forpsi - egyik - több mint 5000 szerver befogadására alkalmas adatközpontja a csehországi Ktiš-ben található. Az adatközpont a legmodernebb technológiákat használja, folyamatos 24/7-es megfigyelés alatt áll az adatok magas rendelkezésre állásának és védelmének biztosítása érdekében. Ugyanakkor a Forpsi egy Magyarországon 20 éve működő cég, mely tudásbázissal, chat lehetőséggel és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal áll ügyfelei rendelkezésére.

A második szempont a teljesítmény

A szerverhosting-szolgáltatás teljesítménye azt jelenti, hogy a szerverek magas rendelkezésre állást és gyors válaszidőt biztosítanak. Az ügyfelek elvárják, hogy a weboldalaik és alkalmazásaik gyorsan betöltődjenek és reagáljanak a felhasználói kérésekre, különben a felhasználóik elhagyhatják az oldalt, ezért a szerverhosting-szolgáltatásnak magas teljesítményt kell biztosítania.

Az Forpsi adatközpontja két független áramkörön keresztül csatlakozik az internethez, amelyek a maximális redundancia érdekében különböző adatközpontokhoz kapcsolódnak Prágában. Ezekben az adatközpontokban a hálózat közvetlenül kapcsolódik több Internet eXchange Points-hoz és jelentős nemzetközi kapcsolódási szolgáltatókhoz. A teljes kapcsolódás több mint 40 Gbps-ot tesz ki.

A valós idejű kapcsolódási statisztika elérhető a Forpsi honlapján.

A harmadik szempont a fenntarthatóság

A szerverhosting-szolgáltatók esetében is fontos a fenntarthatóság, mert a nagy számú szerverek és az ezek működtetéséhez szükséges energiafogyasztás nagy hatással van a környezetre. A szerverek és az azokhoz kapcsolódó rendszerek nagy mennyiségű energiát fogyasztanak, ami szén-dioxid-kibocsátáshoz vezet, ami pedig hozzájárul a klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz.

A fenntarthatóság fontossága miatt az informatikai vállalkozások sokféle kezdeményezést vezettek be annak érdekében, hogy csökkentsék a környezeti hatásokat. Például egyes szolgáltatók megújuló energiaforrásokat használnak, mint a napenergiát vagy a szélenergiát, hogy csökkentsék az üzemeltetési költségeket és a környezeti hatásokat. Emellett az adatközpontok újabb technológiákat használnak a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében, például a hővisszanyerést vagy az intelligens hűtési rendszereket.

A Forpsi csehországi adatközpontja például 762 méteres magasságban található, így amellett, hogy nem fenyegeti az árvíz veszélye, a Free Cooling hűtőrendszer segítségével a külső hideg hegyi levegővel hűti az épületet, de a cég általában is 100%-ban megújuló energia felhasználásra törekszik minden adatközpontban.

A negyedik szempont az ár

A szerverhosting-szolgáltatások árai általában a szolgáltatás minőségétől, a szolgáltatás típusától és a szolgáltató által biztosított szolgáltatások szintjétől függenek. Az árak lehetnek egyszerű, előre meghatározott csomagok, amelyek tartalmazzák a szerverhosting-szolgáltatások alapvető funkcióit, mint például az adattárolás, az adatforgalom és a támogatás. Az árak lehetnek rugalmasabbak is, amelyek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy a szolgáltatásokat a saját igényeikhez és költségvetésükhöz igazítsák.

Fontos megjegyezni, hogy az alacsony ár nem mindig jelent magas minőséget, és fordítva. A szerverhosting-szolgáltatók árait össze kell hasonlítani a szolgáltatások minőségével és a szolgáltató által biztosított egyéb funkciókkal és szolgáltatásokkal. Az alacsony árú szolgáltatások esetében gyakran előfordulhat, hogy kevesebb funkció és alacsonyabb minőségű szolgáltatások érhetők el. Másrészt, a magasabb árak általában magasabb minőséget és bővített szolgáltatásokat jelentenek.

A Forpsi dedikált szerverei versenyképes áron kínálják a legjobb minőséget és teljesítményt, ami megfizethető lehetőséget jelent a cégvezetők számára. A 7 előre konfigurált szervertípus nettó 29.100-tól 94.000 Ft/hó áron érhető el. Szűrési lehetőségek segítik az ügyfeleket a számukra megfelelő konfiguráció megtalálásában, és számos kiegészítő szolgáltatással teszik rugalmassá és személyre szabottá a szerverhosting-szolgáltatást. Természetesen lehetőség van teljesen egyedi igények kiszolgálására is.

Az ötödik szempont a szolgáltatás

A szerverhosting-szolgáltatás minősége kulcsfontosságú a vállalkozások számára, akik kritikus szolgáltatásokat szállítanak az ügyfeleiknek. A minőségi szolgáltatások biztosítják a szerverek maximális rendelkezésre állását és teljesítményét, valamint az adatbiztonságot és a rendszerstabilitást.

A minőségi szerverhosting-szolgáltatók minden esetben biztosítják a redundáns infrastruktúrát, a megfelelő biztonsági intézkedéseket, a magas rendelkezésre állást és a hatékony ügyféltámogatást. Az ilyen szolgáltatók nagyobb bizalommal kezelhetik az ügyfelek üzleti kihívásait és a kritikus szolgáltatásokat. A Forpsi mindezeken kívül kiváló szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, és számos lehetőséget kínál a szerverek testreszabására és a személyre szabott támogatásra.

Kiegészítő szolgáltatások: Linux és Windows operációs rendszerek és háromféle MS SQL adatbázis érhető el. A Plesk kínálta control panel leegyszerűsíti a domain nevek kezelését. A távoli hozzáférés vezérlő lehetővé teszi a távoli szerver kezelését, az összeomlott rendszer helyreállítását, a Dell PowerEdge™ hardverteljesítmény-szabályozást. Az iDRAC kártyák különböző típusban különböző funkciókkal állnak rendelkezésre. A Forpsi 100 GB-tól 10 000 GB-ig biztosít tárterületet biztonsági mentés céljára, a megőrizni kívánt adatok mentésének rendszerességét az ügyfelek állíthatják be. A backup szolgáltatás magában foglalja a tárhelyet a backup szerveren és a hozzáférést FTP, SMB, NFS vagy RYSNC protokollon keresztül. Lehetséges a szerver megfigyelése "ICMP ping"-el minden 5 percben. Amennyiben a szerver nem működne, a rendszer e-mailen jelzi az ügyfélnek. További szolgáltatások: hardveres tűzfal, háttér switch, megbízható SSL tanúsítványok.

Összefoglalva: A hostingszolgáltató kiválasztásakor hosszú távra köteleződik el az ügyfél, ezért nagyon fontos, hogy az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő szolgáltatást válassza. Cikkünkben öt szempontot mutattunk be a helyes döntés meghozatalához, és bemutattuk a Forpsit, mint lehetséges partnert, amely maximálisan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és számos előnnyel rendelkezik, amelyeket érdemes mérlegelni a szolgáltató kiválasztásakor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.