Hirdetés

50 euróba kerül az új Sailfish OS



|

A Jolla nem adja fel: több kudarc után most fizetős ROM-okkal próbálkozik, elsőként a Sony Xperia X készülékre.

Hirdetés

Miután a Nokia végzett a MeeGo rendszerrel, több vezetője úgy döntött, elindítja a Jolla startupot, és életben tartja a GNU/Linux-alapú alternatívát az Android mellé. Bár a Sailfish OS létező dolog, és még közösségalapú portok is léteznek, a Jolla igazából sok kudarcon ment át, és feladta a hardverpiacot. 

Hirdetés

A Jolla ezért úgy döntött, hogy inkább a külsős gyártóknak licencel szoftvert. Egy plusz stratégia keretében megérkezett a Sailfish X is, ami fizetős ROM-okat jelent. 

A Sailfish X igazából egy olyan speciális kiadás, amely kifejezetten a Sony Xperia X okostelefonjára épít. A rendszerrel használható a kamera, a mobilnet és az androidos appok, azonban egyelőre nem megy az ujjlenyomat-olvasó, a Bluetooth, az FM-rádió és más egyéb szenzorok sem. 

A Sailfish X október 11-től lesz letölthető az okostelefonra, de a Jolla ezért 49,9 eurót kér. Ez soknak tűnhet egy olyan okostelefon mellé, amelyen egyébként is van már egy operációs rendszer, és ingyen is tölthető rá főzött ROM. A helyzetet tovább rontja, hogy a Jolla csak 1 évig biztosít szoftverfrissítéseket. 

A Jolla próbálkozása talán mégis hozhat némi pénzt a konyhára, elvégre elég kevés ilyen alternatíva van az Androidra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.