Hirdetés

500 dollárral dobja meg a monitorok árát az NVIDIA új alkatrésze



|

A G-Sync-képes HDR-modul sokba kerül - ezért olyan drágák a 4K-s, 144 Hz-es, G-Sync-és HDR-képes monitorok.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban rengeteget hallottunk az új, vérbeli gamermonitorokról: azokról, amik 4K-s felbontást és 144 Hz-es képfrissítést kínálnak, ráadásul G-Sync- és HDR-képesek. Ilyen az ASUS ROG Swift PG27UQ is, amelynek a szétszerelése során érdekes felfedezésre jutottak a PCPer szakemberei. 

Hirdetés

A boncolás során rábukkantak ugyanis arra a G-Sync-képes HDR-modulra, amely már egy új-generációs megoldás. Ezt a modult egy Altera FGPA hajtja, konkrétan az Arria 10 GX 480. Ez egy csúcsteljesítményű, 20 nm-es SoC, amely képes feldolgozni a szükséges adatfolyamot. 

A Digikey és a Mouser ezt az FGPA-t kisebb mennyiségeknél 2000 dollárért értékesíti jelenleg. Mivel az NVIDIA feltehetően ezernyit vásárol belőle, ezért a PCPer tippje szerint kedvezőbb áron kapja meg. A számítások szerint ez a chip önmagában 500 dollárral dobja meg az új gamermonitorok vételárát. Ezek ráadásul azért is drágábbak, mert a modulon 3 GB DDR4-es memória is helyet kap. A költségeket tovább növelik a G-Sync licencdíjai is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.