Hirdetés

6 GHz-es processzort villantott az Intel, itt a Core i9-13900KS



|

Ez az első olyan processzor, ami gyárilag, túlhúzás nélkül képes elérni a 6.0 GHz-et.

Hirdetés

A Raptor Lake család újabb tagját mutatta be ma az Intel: mától kapható nem kimondottan szerény, 699 dolláros (adó nélküli) áron az Intel i9-13900KS, ami az első olyan, fogyasztóknak szánt x86-os processzor, ami alapjáraton képes elérni a 6 GHz-et.

A 24-magos komponens a korábban megjelent Core i9-13900K variációja, 8 teljesítményre fókuszáló és 16 hatékonyságot előtérbe helyező mag dolgozik benne. Míg az i9-13900K 5.8 GHz-nél tetőzött egymagos terhelés esetén, itt megvan a 6.0 GHz is.

Hirdetés

A gyakorlatban ez a 200 MHz-es gyorsulás szám szerint azt jelenti, hogy 4%-kal jobb teljesítmény érhető el, mint a sima K-s modell esetében - ez nem tűnik számottevőnek, de nem is ez a lényeg, hanem hogy az Intel elmondhassa, új magasságokba sikerült érnie. A kerek 6 GHz amúgy is jobban mutat, mint az 5.8 GHz. Hogy a felhasználók mit éreznek meg az extra erőből, az majd a tesztek során kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.