Hirdetés

Kiszivárgott egy új architektúrára építő Intel processzor



|

Felbukkant egy 6-magos Intel processzor, amely egy hamarosan érkező új architektúráról árulkodott.

Hirdetés

A SiSoft benchmark adatbázisában felbukkant egy eddig be nem jelentett Intel processzor, egy eddig be nem jelentett architektúrával. 

Hirdetés

A chip 6-magos, 12-szálas, 3 GHz-es órajelen működik. Alapból egy már piacon lévő, 14 nm-es CPU-nak tűnik, a részletek azonban sok érdekességet elárulnak. Az L2 cache konfigurációja például eltér a megszokottól, ez a chip ugyanis magonként 1,25 MB-tal dolgozik. 

Az Ice Lake mobilos chipeknél ez az érték 512 KB, ég még a Core i9-10980XE-nél is csak 1 MB. 

Azt nem tudni, hogy ez a rejtélyes CPU egy 10 nm-es Tiger Lake vagy egy 14 nm-es Rocket Lake lapka lehet. Az viszont biztosnak tűnik, hogy új architektúrát hoz, nem a Skylake-et variálja tovább. Az L2 cache ugyanis akkor ugrik ekkorát rendszerint, ha új architektúra érkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.