Hirdetés

63 megapixeles szenzoron dolgozhat a Canon



|

Még az 50 megapixeles EOS 5DS R-t is lekörözné a Canon új full-frame fényképezőgépe, amely 63 megapixeles szenzort kap majd.

Hirdetés

A PhotoRumors nemrég olyan pletykákról számolt be, amelyek szerint a Canon jelenleg is egy új, szupererős szenzor fejlesztésén dolgozik. A Weibón állítólag egy részletes lista is felbukkant a specifikációkkal, ezek alapján pedig olyan CMOS szenzorral számolhatunk, amely 9740 x 6504-es képsűrűséget ígér, vagyis egy 63,34 megapixeles szenzorral van dolgunk. 

Hirdetés

Ez a modul elvileg a 35MM63MXSCD modellszámon érkezhet meg, és egyértelműen full-frame fényképezőgépbe szánja a gyártó. Amennyiben a pletykák igazak, akkor egyértelmű, hogy egy ilyen termékkel a Canon még a jelenlegi abszolút csúcsot képviselő EOS 5DS szériát is messze lekörözné, így természetesen a legújabb tükör nélküli EOS R modellt is. 

Az új szenzort igazából a Sony nagyon várt IMX455-ös szenzorához lehetne hasonlítani. Maga a Nikon is ezt a Sony szenzort választotta a következő-generációs, csúcskategóriás full-frame termékeihez, állítólag. Talán még az IMX555-höz is felér ez a megoldás, pedig az IMX555-öt a Sony megtartaná a következő szuperprémium fényképezőihez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.