Hirdetés

68 millió dollárnyi bitcoint loptak



|

Teljesen lenullázták a hackerek a Nicehash szolgáltatás felhasználóit.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok híradásai után lassan mindenki számára csábító a gondolat, hogy a hálószobából bitcoin bányászatára kijelölt helyiséget varázsoljon. Vannak persze olyan szolgáltatások, amelyek leveszik ezt a terhet a vállunkról, nem kell saját rendszert üzemeltetnünk. A Nicehash éppen ilyen, és most feltörték a rendszerét. 

Hirdetés

A szolgáltatás felhasználóinak digitális tárcáját teljesen kiürítették a támadók. Összesen 4736,4281 bitcoint loptak el, vagyis több mint 68 millió dollárnak megfelelő pénzt. Ez mind a támadók számlájára került, és persze nem volt még soha olyan magas tranzakció, mint ez a 4655,25349748 BTC-s. 

A szolgáltatás üzemeltetői megerősítették a híreket és a lopás tényét, és jelenleg is vizsgálatot folytatnak. Együtt dolgoznak a hatóságokkal is. 

A Nicehash lényege az volt, hogy a felhasználók csatasorba állíthatták a hardvereiket bányászat céljából, de ehhez elég volt az erőforrást felajánlani, bányászplatformot nem kellett mikromenedzselni, az erőforrást külsős érdekeltségek vették meg. 

A szolgáltatás jelszóváltoztatásra figyelmezteti a felhasználóit, de ehhez már kicsit késő. 

Döbbenetes módon a bitcoin árfolyama a hír hatására sem indult el lefelé, hanem tovább szárnyal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.