Hirdetés

6K-s monitor támogatással érkezik az új MacBook Pro



|

Ezúttal már a kisebb, 13 inches kijelzővel rendelkező gépek esetében sem kell lemondanunk a legjobb képminőségről.

Hirdetés

Ma jelentette be az Apple a 13 inches MacBook Pro legújabb generációját, mely jó pár tekintetben fejlődött elődeihez képest. Leginkább a kép és hangminőség javulására figyeltek oda az almás cég mérnökei, de olyan a dizájnbeli változásokra is számíthatunk, amilyen például az újragondolt Magic Keyboard is.

Hirdetés

Szó szerint a legszembetűnőbb újítás, hogy az eddigi egy 5K-s vagy két 4K-s monitor helyett, ezentúl 6K-s monitort is csatlakoztathatunk majd a géphez - ez 6016×3384 képpontos felbontást jelent 60 Hz-en. Sajnos nem érkezik minden 13 inches MacBook Pro 6K támogatással, kizárólag a drágább, tizedik generációs, quad-core Intel processzorral és 16 GB RAM-mal szerelt modellekre köthetünk majd ilyen monitorokat. 

Ezzel ellentétben a Dolby Atmos hangzást minden modell megkapja, ami kifejezetten szerencsés, hiszen aki ilyen hangminőségre vágyott, annak eddig csak a 16 inches MacBook Pro vagy 2020-as MacBook Air állt rendelkezésére. Emellett a mikrofonon is javítottak valamelyest, hogy a felvett hang élesebb és tisztább legyen.

Negatívum azonban, hogy ezek a MacBook Pro modellek továbbra sem támogatják a Wi-Fi 6-ot, mely gyorsabb átviteli sebességre képes, és már az iPhone 11 és a 2020-as iPad Pro is  megkapta, ehelyett maradnak a régi 802.11ac Wi‑Fi-nél. A FaceTime kamera esetében sem láthatunk javulást, továbbra is marad a 720p felbontás. A hazai árról egyelőre nem érkezett hír, de nagyjából 600 ezer forint körül kerülhet majd a boltokba a 6K-s monitort is támogató verzió.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.