Hirdetés

7 nm-es Samsung technológiával jönnek az NVIDIA Ampere GPU-k



|

7 nm-es EUV technológiával gyártja majd az NVIDIA 2020-ban érkező Ampere GPU-it a Samsung.

Hirdetés

A Digitimes jelentése megerősítette, hogy az NVIDIA következőgenerációs Ampere GPU architektúrája valóban 7 nm-es technológiával készül majd, és tényleg 2020-ban érkezik. 

Hirdetés

Mindez annyira nem meglepő, elvégre az NVIDIA a játékosoknak szánt GPU-kat kétévente frissíti. Arról nincs konkrétum, hogy az Ampere GPU-k miben különbözhetnek a jelenlegi Turing szériás videokártyáktól. 

Egy nagy érdekesség ugyanakkor kiderült: az Ampere GPU-kat nem a TSMC, hanem a Samsung gyártja majd, 7 nm-es EUV technológiával. 

Az EETimes úgy tudja, hogy a Samsung erősen alávágott a TSMC-nek, így az NVIDIA a váltás mellett döntött. Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra. A feltételezések szerint elképzelhető, hogy a Samsung technológiája jobb, ezért döntött így az NVIDIA. Mások szerint a TSMC teljes kapacitással dolgozik, így gondok lehetnek a készletekkel - a Samsung viszont nincs ennyire leterhelve a gigacégek (Apple, AMD) által. 

Azt senki sem tudja, hogy az NVIDIA mennyi időre pártolt át, de mindez nagy dolog, hiszen közel 2 évtizede már, hogy a TSMC-vel dolgozott együtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.