Hirdetés

7 nm-es Vega lapkát tesztel az AMD



|

A 7 nm-es Radeon Instinct egyelőre a gépi tanulás gyorsításában jeleskedik. Még idén 7 nm-esre zsugorodnak a Vega lapkák.

Hirdetés

Az AMD még a Twitteren dicsekedett el azzal, hogy jól haladnak a munkálatok, amik a Vega lapka zsugorítását illetik (14 nm-esről 7 nm-esre). Alapvetően már egy konkrét hardver is van az AMD kezében, amit a laborjában el is kezdett tesztelni. 

Hirdetés

A kedvcsináló alapján a 7 nm-es Radeon Instinct jelenleg a gépi tanulás gyorsításában jeleskedik. Természetesen egy működő termék még csak félig garancia a haladásra, hiszen a gyártási nehézségeket is számításba kell venni. 

Mire minden apróságot elrendeznek, az hónapokba is telhet - és egyelőre kizárólag az AMD és a TSMC van tisztában azzal, hogy mi a helyzet a gyártással. Ahogyan azzal is, hogy az átállásnak hála mekkora teljesítménynövekedésre és plusz hatékonyságra számíthatunk. 

Lisa Su, az AMD ügyvezetője korábban elárulta, hogy a TSMC-vel és a GlobalFoundries embereivel is együttműködnek a 7 nm-es fejlesztések kapcsán. A jelek szerint a TSMC halad jobban. 

Figyelembe véve azt, hogy az AMD még az idei második félévben le akarja zsugorítani 7 nm-esre a Vega lapkát, ez a működő hardver jó hírt jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.