Hirdetés

8-magos és 3 GHz-es a Zhaoxin új processzora



|

Az új KX-6000 processzor a gyártó szerint 50 százalékkal gyorsabb, mint az előző modell.

Hirdetés

A Zhaoxin idén árulta el, hogy a tervei szerint több x86-os processzort is a piacra dob. Eddig úgy tűnt, hogy meglehetősen hosszú út vár a cégre, ha az Intel vagy az AMD közelébe akar kerülni. 

Hirdetés

9 hónap elteltével azonban bemutatkozott az új KX-6000, ami állítólag 50 százalékkal gyorsabb az előző-generációs CPU-nál. Papíron már egészen modern processzor lett a KX-6000. 

A Zhaoxin társtulajdonosa egyébként a VIA Technologies, amely az x86-os mezőnyben korábban ismert névnek számított. 

Az új KX-6000 egyébként egy 8-magos processzor, 3 GHz-es órajellel, 8 MB cache-sel, és támogatja a DDR4-3200-as memóriát is, kétcsatornás konfigurációban. A chip 16 nm-es technológiával készül. A régi KX-5000 még 28 nm-es technológiával gördült le a szalagokról, és csak 2 GHz-en ketyegett. 

A Zhaoxin az új CPU-t asztali gépekbe, laptopokba és szerverekbe szánja, és állítólag olyan teljesítményt garantál, mint a hetedik-generációs Intel Core i5 CPU-k. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.