Hirdetés

8-magos lesz az Intel Core i7-8700K utódja



|

Az Eurocom szerint az Intel megint emelné a magok számát, az új Ice Lake chip 8-magos lesz.

Hirdetés

A notebookok és a hordozható munkaállomások gyártásával foglalkozó Eurocom szeret bizalmas információkat kiteregetni a támogatói fórumokon. Az elsők között leplezte le például az Intel Z390 Express lapkakészletének a fejlesztését, és most azt is, hogy az Intel 2019-ben megint emelné a mainstream asztali processzorok magszámát. 

Hirdetés

A 300-as szériás lapkakészletek királya a Z390 Express lesz, de a sorozat mindegyike támogatja majd az Intel kilencedik-generációs, 10 nm-es Ice Lake chipjét, amelynek már 8 magja van. 

Mit jelent ez a gyakorlatban? A Core i7-8700K generációs utódja már egy 8-magos, 16-szálas CPU lesz. Mindez egyben lehetőséget ad az Intelnek arra is, hogy a következő Core i5-ös processzoraiból 8-magos, 8-szálas vagy 6-magos, 12-szálas CPU-kat csináljon, a Core i3-as verziók pedig 6-magos, 6-szálas vagy 4-magos, 8-szálas konfigurációban jöhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.