Hirdetés

9 dollár a Libre Computer új PC-je



|

Az új Tritium lapka a Kickstarteren debütált, és akár már 9 dollárért foglalható.

Hirdetés

A Libre Computer újabb érdekes apróságokkal jelentkezett. A mostani lapka formátumú PC-k akár már 9 dollártól elérhetőek, ha valaki támogatja az új Kickstarter-kampányt

Hirdetés

Az új lapka Tritium névre hallgat, és nagyjából a Raspberry Pi 3 Model B méreteivel van dolgunk. Ez az apró Linux-kompatibilis PC három eltérő konfigurációban létezik. 

A Tritium IoT Allwinner H2+ 32-bites CPU-t, Mali-400MP2 grafikát, 512 MB RAM-ot és Linux-támogatást kap, 9 dollártól vihető. A Tritium 1 GB Allwinner H3 32-bites CPU-val frissít, a RAM mennyisége már 1 GB, és az Android 7.0 is támogatott, 19 dollárért. A Tritium 2 GB eközben Allwinner H5 64-bites CPU-t kínál, Mali-450MP4 grafikával, 2 GB RAM-mal, és már az Android 7.1 is támogatott, 29 dollárért. 

A legdrágább modell is olcsóbb ugyan, mint a Raspberry Pi, de ezen rendszerek egyike sem kínál beépített WiFi-t vagy Bluetooth-t. Mindegyiken van viszont négy USB 2.0 port, Ethernet, microSD-slot, eMMC interfész és CMOS kamerainterfész. Különböző kitek is léteznek a lapkákhoz. 

A Libre Computer szerint eMMC-ről vagy microSD-ről az Ubuntu 16.04 és az Android Nougat is futtatható lesz a gépeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.