Hirdetés

A 4K már nem menő - itt a 12K-s kamera



|

Egyes filmeket már 12K-s felbontásban rögzíthetnek, itt van ugyanis a Blackmagic Design URSA Mini Pro 12K kamerája.

Hirdetés

Bár a 4K még mindig nem terjedt el igazán, a jelek szerint a tech szektor szemszögéből már eléggé megszokott dolog, és a következő lépcső nem is a 8K lehet. A Blackmagic Design bemutatta ugyanis a URSA Mini Pro 12K-t, az első 80 megapixeles szenzorral rendelkező digitális filmkamerát, amely a 12K@60fps-t kezeli. Jöhetnek tehát lassan a 12 288 x 6480-as felbontású filmek is. Ez manapság még nagy túlzásnak tűnhet, ezért aztán a 8K-s videók készítését is támogatja jobb színek és fények mellett az eszköz, így a 8K@110fps vagy a 4K@220fps is választható. 

Hirdetés

Bármilyen lencsével felszerelhető az új kamera, amely a legtöbb általános akkut és állványt támogatja. A 12-bites Blackmagic RAW formátum is támogatott, ez kompatibilis például a DaVinch Resolve Studióra építő 12-bites munkamenettel. A rögzítés két CFast vagy két SD UHS-II kártyára történhet, de a külső SSD is támogatott. 

Szükség esetén bármilyen kapacitású 2,5 hüvelykes NVMe SSD is beépíthető a hosszabb videókhoz, ehhez a URSA Mini Recordert kell bevetni, ami USB-C-n át csatlakozik. A URSA Mini Pro 12K 9995 dollárba kerül, keresőt, lencsét, állványt, akkut és egyebeket külön kell vásárolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.