Hirdetés

A CES 2022-n láthatjuk először a villámgyors Wi-Fi 7-et



|

Még a legújabb Wi-Fi szabvány sem terjedt el igazán, de hamarosan a következő generációt is megismerhetjük.

Hirdetés

Az 1997-nem bemutatott Wi-Fi technológia legújabb szabványa a 802.11ax néven is ismert Wi-Fi 6E, ám az otthoni hálózatok többsége még a Wi-Fi 5 routereket, vagy esetleg a Wi-Fi 4-et használja.

A fejlődés azonban nem áll meg, így már úton van a Wi-Fi 7, a MediaTek pedig nemrég bejelentette, hogy a 2022-es Consumer Electronics Shown, vagyis a CES 2022-n elsőként fogja megmutatni a technológiát.

Az oltási igazolás birtokában már fizikailag is látogatható rendezvényre január 5. és 8. között kerül sor Las Vegasban, így nem is kell sokat várnunk a tajvani gyártó prezentációjára.

Hirdetés

"Részt fogunk venni a Wi-Fi 7 technológiában. Mi akarunk lenni a vezetők, és miénk lesz a metaverzum."

- mondta James Chen, a vállalat termékmarketingért felelős alelnöke, viccesen arra is utalva, hogy a Facebook névváltása óta a fél tech szektort (pl. Microsoft, Tencent, Unity, Niantic) elkapta a metaverzum-láz.

A Wi-Fi 7, vagyis más néven a 802.11be hivatalos rajtja ugyanakkor még évekre lehet, egy korábbi jelentés szerint 2024-re készülhet el a szabvány végleges változata.

Ha viszont megérkezik, akkor komoly ugrást hoz majd a teljesítményben: a MediaTek a Wi-Fi 6E sebességének 2,4X-esét és alacsonyabb késleltetést ígér. De nem a tajvaniak az egyetlenek, akik elkötelezték magukat a Wi-Fi 7 mellett, ugyanis az Intel és a Qualcomm is előáll majd a maga megoldásaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.