Hirdetés

A CES-en jön a Samsung első MicroLED kijelzője



|

Elsőként egy 150 hüvelykes tévében kap helyet, aztán okostelefonokba jöhet a beégésre már nem hajlamos MicroLED-panel.

Hirdetés

Míg 2015-ben minden az OLED-képernyőkről szólt, addig 2016 és 2017 már inkább a kvantumpontos (QLED) panelekről. A Samsung 2018-cal kezdődően azonban új korszakot indít: érkeznek az első MicroLED-kijelzők. 

Hirdetés

Az első ilyen egy 150 hüvelykes képátmérővel rendelkező televízióban mutatkozik be, a 2018-as CES-en. 

A MicroLED-kijelzőknél szilárd LED-es elemeket marnak egy szilíciumlapba - ezek 100 mikrométernél kisebbek, és egyedi képpontokként viselkednek. Aki ismeri a mikroszkopikus tranzisztorokat a modern félvezetők világából, az ebben a méretben kell a LED-ekre gondoljon. 

A jövőbeli fejlesztésekkel a MicroLED-paneleknél még nagyobb képsűrűséget érnek majd el, és ezek a képernyők már a beégésre sem lesznek hajlamosak. A jelenlegi OLED-panelek nagy problémája az, hogy ha hosszú ideig ugyanazt a képet jelenítik meg, akkor hajlamosak a beégésre. 

A MicroLED további előnye, hogy jelentősen kisebb fogyasztással rendelkezik, mint az OLED. A Samsung a demóhoz egy 150 hüvelykes MicroLED-tévét használ majd, a prototípus a CES-en lesz látható, és 4K-s felbontást használ. 

A Samsung a jövőben az okostelefonok piacára hozza majd el a MicroLED-es technológiát. A legfőbb riválisa az Apple lesz, amely a TSMC-vel együtt már dolgozik a saját MicroLED-kijelzőin. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.