Hirdetés

A Chromebookokba is Snapdragon chip kerülhet



|

2018-ban érkezhetnek az olyan Chrome OS-t futtató eszközök, amelyek már a Snapdragon 845-re építenek.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy 2018-ban érkeznek a Qualcomm Snapdragon chipre építő windowsos laptopok. Úgy néz ki, hogy nem csak a Windows platformot hódítják meg ezek a lapkák. 

Hirdetés

Az xda-developers jelentése szerint a kódok arra utalnak, hogy a Chrome OS-fejlesztők már a Snapdragon 845-ös chipre dolgoznak. 

Ez persze nem feltétlen garantálja az ilyen Chromebookok érkezését, sokszor a kód olyan eszközökre is utal, amelyeket már a megjelenés előtt elkaszálnak. Az mindenesetre biztos, hogy legalább egy gyártó fontolgatja a snapdragonos Chromebookok piacra dobását. 

Mivel ARM-alapú processzorral szerelt Chromebookok már eddig is voltak, ezért a lépés igazából nem lenne meglepő, még akkor sem, ha Snapdragon lapkás Chromebook eddig még nem készült (csak Samsung, Rockchip és MediaTek processzoros). 

Valószínűleg az ilyen Chromebookok azért nem a jövő héten futnak be. A Snapdragon 845 megjelenésére eleve várni kell, ráadásul az első hónapokban minden készlet a Samsungé, utána jöhet a többi gyártó. A Snapdragon 845-ös, Windows 10-es laptopok is csak a jövő év második felében válnak elérhetővé. Addig marad a Snapdragon 835. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.