Hirdetés

A Chromefy bármelyik PC-ből Chromebookot csinál



|

Gyakorlatilag bármelyik modern PC-re képes telepíteni a teljes Chrome OS-t a Chromefy eszköz.

Hirdetés

Egyre több a Chromebook a piacon, mostanra akadnak nagyon olcsó és igen drága prémium modellek is. Lehet azonban Chromebookja valakinek úgy is, ha Chrome OS-t telepít a meglévő PC-jére. Ezzel új életet lehet lehelni egy öregedő gépbe, aminek így már nem kell a modern szoftverekkel küzdenie, hanem az egyszerűen használható és alapvetően biztonságos Chrome OS-t vetheti be. 

Hirdetés

Bár létezik olyan megoldás, mint a CloudReady és a Chromium OS, a Chrome OS telepítése kissé problémás. Az új Chromefy eszköz azonban minden gondot megold, és lehetővé teszi a Chrome OS teljes verziójának telepítését gyakorlatilag bármilyen modern PC-re. 

A Chromefy használata azért nehezebb, mint a Chromium OS és a CloudReady bevetése. Alapvetően inkább haladó felhasználóknak ajánlott a folyamat, amelynek a részletes lépései itt megtalálhatóak

Aki a Chromefy segítségével telepíti a rendszert, az ezzel a meglévő operációs rendszerét is leváltja. Vagyis a Windowst vagy a Linuxot felülírja. A jó hír az, hogy teljes értékű a Chrome OS, az androidos appokat és a Crostinit is támogatja. A multibootos konfiguráció persze összehozható, de bonyolultabb. Előtte pedig mindenképp érdemes menteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.