Hirdetés

A Core i7-1065G7 a bizonyíték, hogy az Intel továbbra is erős marad a laptopok piacán



|

A Geekbench adatbázisában rögzített eredmények erős teljesítményről árulkodnak.

Hirdetés

Hamarosan itt vannak az Intel 10 nm-es Ice Lake processzorai, ami azt jelenti, hogy kezdenek szivárogni a mérési eredmények. Ezúttal egy HP Spectre x360 került fel a Geekbench adatbázisába, amelyben Intel Core i7-1065G7-es processzor volt található. 

Hirdetés

A Core i7-1065G7 egy 4-magos, 8-szálas, 15 wattos chip, 1,5 GHz-es alap órajellel. Ez turbó módban egészen 3,9 GHz-ig emelkedhet. A chip már Gen11 GT2 Iris Plus Graphics G7 integrált grafikát hoz, ami képes odacsapni az AMD Radeon RX Vega 10-nek. 

A lapka az egymagos teszten 5691 pontot szerzett, a többmagoson 17 741 pontot. Mindez arra utal, hogy az Intel az egymagos teljesítményt tekintve a jövőben is uralja majd a piacot, a laptopok mezőnyében mindenképp. Ami azt illeti, ez a 15 wattos lapka erősebb az egymagos teszten, mint az 5620 pontos AMD Ryzen 9 3900X, pedig az egy 105 wattos CPU. 

Messzemenő következtetést persze kár lenne levonni, elvégre ugyanez a chip egy Dell XPS 13 7390-ben kevesebb pontot ért el korábban, tehát sok tényező befolyásolja a gyakorlati teljesítményt. Annyi viszont bizonyos, hogy az egymagos teljesítményben az Intel a 10 nm-es korszakában is erős lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.