Hirdetés

A Dell nincs elájulva az AMD-től



|

A Dell technológiai igazgatója szerint a remek próbálkozások ellenére nem kap majd akkora teret az AMD a kínálatban, mint az Intel.

Hirdetés

Az AMD a Zen mikroarchitektúrájával végre visszatette magát a térképre, és újra versenyképesnek számít a processzorok világában. Sokan azt remélik, hogy a csata még jobban kiéleződik, hogy a felhasználóknak több és jobb választása lesz, és, hogy mindez a laptopok világában is igaz lesz. 

Hirdetés

Ehhez adnak reményt például a legújabb AMD APU-k, amelyek videokártya nélkül is komoly játékok futtatását teszik lehetővé. A helyzet ugyanakkor az, hogy az Intel az elmúlt években minden piacon megvetette a lábát, és az AMD-nek elég kemény dolga lesz, ha változtatni akar a beszállítóláncok, gyártói kapcsolatok működésén. 

John Roese, a Dell technológiai igazgatója például azt mondta az idei MWC-n, hogy az Intel a nagy játékos, az AMD pedig a második. Kijelentette, hogy bár a kettő között van annyi változatosság, hogy mindkét cég termékeinek helye van a Dell portfóliójában; ugyanakkor az Intel hatalmas kínálata messze túlszárnyalja azt, amit az AMD képes nyújtani. 

Az igazgató szerint az AMD legutóbbi bejelentései olyan jövőbeli termékekre utalnak, amiket lehet, hogy a vásárlók tényleg szeretnének a gépeikben látni majd. Ez viszont önmagában nem elég.

Roese szerint az AMD érdekes dolgokat csinál, és ezek felhasználásával a Dell is extra területeken nyithat. Fontos ugyanakkor, hogy jelenleg egy hatalmas, meghatározó szereplő uralja a piacot, és itt van a kihívó, amely innovatív megoldásokkal áll elő. Az űr olyan hatalmas a kettő között (mind piaci részesedésben, mind felhasználási területekben), hogy a Dell kínálata a jövőben nem változik majd számottevő módon. Senki ne várja, hogy ugyanannyi AMD processzoros PC-ből választhat a jövőben, mint Intel CPU-ra építő gépből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.