Hirdetés

A fizetős Twitter-hitelesítés jó dolog, és nem is lesz ám drága Elon Musk szerint



|

Hatalmat a népnek! - írta a tweethez, ami szerint "csupán" 8 dollár lesz havonta a kék pipa. Miközben azt sem tudni, mit ért "kék pipa" alatt.

Hirdetés

Nehéz követni az eseményet a Twitter körül, de az biztos, hogy Elon Musk szó szerint lubickol a CEO-szerepben - az utolsó pillanatban kiderült ugyanis, hogy mégis vezérigazgatója lesz az általa rekordösszegért felvásárolt közösségi oldalnak -, nem győzi tweetelni a bejelentéseit. Igazából nem tudni pontosan, mik ezek: lehet, hogy hivatalos álláspont, lehet, hogy csak laza ötletelés, amiből vagy lesz valami, vagy nem.

Most például a havi húszdolláros profilhitelesítés miatt panaszkodó Stephen King posztját retweetelte azzal, hogy

Valahogy ki kell fizetnünk a számlákat! A Twitter nem működhet csak hirdetésekből. 8 dollár hogy hangzik?

Azaz már nem 20, csak 8 dollárról van szó, amit később egy újabb tweetben megerősített: itt már azt írta, az oldal most működő "urak és alattvalók rendszere bullshit"; urak tehát azok, akik hitelesítették a profiljukat, a többiek alattvalók. "Hatalmat a népnek! 8 dollárt a kékért!"

Hirdetés

Itt kezdődnek a bajok: a "kék Twitter" ugyanis egy már most is működő előfizetéses rendszer, a kék pipa azonban az eddig ingyenes hitelesítést jelentette, és nem tudni, Musk melyikre gondolt. Kifejtette, hogy a fizető tagok elsőbbséget élveznek a válaszok, az említések és a keresések terén, és hogy mindez a kontentgyártókat szolgálja majd. Megígérte, hogy később részletesen taglalja, hogyan működik majd az általa vezetett új Twitter. Szükség lesz rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.