Hirdetés

A gamerek Netflixén dolgozik a Google



|

Készül a Yeti névre hallgató játékos streamingszolgáltatás: vezeték nélküli kontrollerrel játszhatunk majd a tévén.

Hirdetés

A Google már most is jelentős szereplő a videojátékok piacán, hiszen emberek tömegei játszanak minden nap mobilos játékokkal az androidos okostelefonjukon. A The Information jelentése szerint azonban a Google a konzolpiacra is betörne. Legalábbis részben. 

Hirdetés

Az óriás állítólag egy olyan játékos streamingszolgáltatáson dolgozik, aminek a kódneve Yeti, és lehetővé tenné, hogy a tévén játsszunk, méghozzá vezeték nélküli kontrollerrel. A játékokat nem kell letölteni vagy telepíteni, minden a netről lesz streamelve. Fizetni sem kell értük, ugyanis minden egy egységes előfizetéssel működne. Vagyis a Yeti lenne a gamerek Netflixe. 

Természetesen nem a Google az első a piacon: az NVIDIA GeForce Now havi 8 dollárért ad streamelhető játékokat, a PlayStation Now pedig 600 címet garantál, már havi 10 dollártól. A Blade eközben virtuális gamerPC-t adna a kezünkbe, havi 35 dollárért. 

Azt nem tudni, hogy a Google szolgáltatása mit és mennyiért kínálna, de elvileg jelenleg is egyeztetnek a játékfejlesztőkkel. 

A Google könnyen lehet, hogy csökkentené a belépési költségeket a gaming világába: a szolgáltatás korai verziója már egy Chromecast eszközzel is működött. Most elvileg egy külön doboz és kontroller készülhet, de valószínűleg olcsóbb lesz, mint egy Xbox. 

A Google hivatalosan semmit nem erősített meg mindebből, és természetesen nincs rá garancia, hogy tényleg piacra dobják majd a készülő terméket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.