Hirdetés

A GeForce GTX 1660 alternatívája lehet az AMD Navi 14



|

Felbukkant a Compubench adatbázisában az AMD Navi 14, amely valószínűleg a Polaris-alapú Radeon RX 580 utódja.

Hirdetés

A Compubench adatbázisában már az AMD Navi 14 is felbukkant, így újabb információk érkeztek a specifikációkról is. A szakértők arra tippelnek, hogy a Navi 14 konkrétan az NVIDIA GeForce GTX 1660 alternatívája lesz, ráadásul igen vállalható. 

Hirdetés

A bejegyzést először Komachi szúrta ki, aki azt mondja, hogy a GFX 1012-es jelző arra utal, hogy a GPU valóban a Navi 14. Az eredmények alapján, valamint figyelembe véve, hogy Komachi szerint a Compubench az RDNA-s GPU-k számítási egységeinek csak a felét listázza, összesen 24 számítási egységet és 1536 SP-t kínálhat majd a 7 nm-es Navi 14. 

A GPU maximum órajele 1900 MHz lehet, ehhez pedig 4 GB VRAM társulhat.

Bár hivatalosan még nincs neve ennek a grafikus vezérlőnek, logikus feltételezés lenne, hogy a Radeon RX 5600-zal válaszoljon a GeForce GTX 1660-ra az AMD. És azért ne zárjuk ki a 8 GB-os kártyák érkezését sem. Megfelelő árazással megint nagyot guríthatna az AMD. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.