Hirdetés

A GeForce GTX videokártyák is a piacon maradnak



|

Egyelőre párhuzamosan kínálja majd az NVIDIA a GeForce GTX és a GeForce RTX videokártyákat. Jó ok miatt.

Hirdetés

Colette Kress az NVIDIA pénzügyi igazgatója, és nemrég a cég legutóbbi jelentését követően árult el néhány érdekességet. Megerősítette például, hogy az NVIDIA egyelőre nem nyugdíjazza a GeForce GTX 10-szériás videokártyákat. 

Hirdetés

A GeForce GTX grafikus vezérlőket a legújabb GeForce RTX videokártyákkal párhuzamosan kínálják majd a piacon, és így készülnek fel az idei ünnepi szezonra. A reményeik szerint a karácsonyi slágert a Turing és a Pascal architektúrák jelentik majd. 

Az NVIDIA a várakozások szerint a negyedik negyedév elején dobja majd piacra a GeForce RTX 2080 Ti és RTX 2080 kártyáit, illetve az RTX 2070-et is. Még az év vége előtt befuthat az ár-érték arányban legkedvezőbb RTX 2060 is. 

Miért marad egyelőre forgalomban a GeForce GTX 10-széria? Az NVIDIA készletei állítólag hegyekben állnak, és nem csak az új generációnak van ehhez köze, hanem a bányászpiac bezuhanásának is. A szakértők várakozásai szerint az NVIDIA csökkenti az olyan népszerű megoldások árát, mint a GeForce GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 Ti és GTX 1060. Az alacsonyabb haszonkulcs mellett valószínűleg sikerül eltakarítani a készleteket, a gamerek pedig jobb áron jutnak majd 4K-képes hardverhez. Mindez viszont rossz hír a GeForce RTX videokártyák szereplésére nézve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.