Hirdetés

A Gigabyte bejelentette az eddigi legolcsóbb SSD-t a PlayStation 5-höz



|

Sorra állnak elő a gyártók a PS5-kompatibilis megoldásaikkal.

Hirdetés

A Sony új konzolján már javában zajlik az M.2 SSD-támogatás bétatesztelése, s ha egyszer nyilvánosan is élesedik az erre szolgáló szoftver, némi szereléssel házilag is bővíthetjük majd a konzol tárhelyét.

A Seagate és a Western Digital már be is jelentették a saját, PS5-kompatibilis SSD-iket, melyek ára nem nevezhető kimondottan olcsónak: A Seagate FireCuda 530 169,99 (500GB) és 274,99 (1TB) dollárt, a Western Digital WD_BLACKSN850 139,99 (500GB), 249,99 (1TB) és 429,99 (2TB) dollárt kóstál.

Hirdetés

Most viszont a Gigabyte is színre lépett a maga megoldásával, ami az eddigi legolcsóbb ajánlat: az Aorus Gen 4 7000 2TB-os változata 200 dollárba, a 2TB-os pedig 400 dollárba kerül. Figyelembe véve, hogy a PS5 lemezolvasó nélküli (Digital Edition) verzióját 400, a normál kivitelt pedig 500 dollárért árulja a Sony, ezek azért már emészthetőbb összegek.

Hivatalos gyári ajánlás ugyan nincs, viszont Mark Cerny, a PS4 és a PS5 vezető tervezője a Twitterén korábban a Western Digital megoldását népszerűsítette. Az mindenesetre már most látszik, hogy a verseny jót tesz a változatos árazás szempontjából, míg az Xbox Series S|X bővítésére továbbra is csak a Seagate 219, 99 dolláros kártyája (1TB) érhető el, amely cserébe szerelés nélkül, egyetlen mozdulattal becsúsztatható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.