Hirdetés

A Gigabyte nem volt hajlandó fizetni a zsarolóvírussal lopott adatokért, már az Intel és az AMD is kárát látja ennek



|

A RansomEXX kiadta az Intel és az AMD forráskódjait is a zsarolóvírusos támadást követően, mivel a Gigabyte nem akart váltságdíjat fizetni. A hackercsapat több fórumon is publikálta az ellopott adatokat.

Hirdetés

A múlt héten komoly kibertámadás érte a Gigabyte-ot, ugyanis a tajvani hardvergyártót a RansomEXX nevű hackercsapat találta be egy zsarolóvírussal. A támadók nagyjából 112 GB adatot loptak, és a cég több partnervállalata is érintett az ügyben, köztük az Intellel és az AMD-vel.

A Gigabyte viszont úgy döntött, nem fizeti ki a hackerek által követelt összeget, így a támadók eleget tettek a fenyegetésüknek, és számos érzékeny adatot tettek publikussá.

Hirdetés

A beszámolók alapján a 7 GB anyag vált elérhetővé, közte Intel és AMD forráskódokkal és számos Gigabyte-adattal.

Az Intel Manageability Commander applikáció forráskódja már elérhető a RansomEXX jóvoltából a hacker fórumokon, emellett bizalmas információk, többek között felhasználói jelszavak is publikálásra kerültek.

A Gigabyte 112 GB-os adathalmazának nagyobb részét még nem tették közzé a hackerek, és a jelenlegi állás szerint a cég vásárlóinak személyes adatait nem sikerült megszereznie a támadóknak.

A vállalat egyelőre nem adott ki közleményt az adatok publikálásával kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.