Hirdetés

A Gmailhez kezd hasonlítani a Proton Mail, és ez jó hír



|

A funkciók bővülnek, miközben továbbra is kínosan ügyelnek az adatvédelemre.

Hirdetés

Miközben a Google letarolja a piacot, annyira, hogy mára szinte minden egyes szolgáltatása a világ legnépszerűbbje, a háttérben egy kisebb, de annál meggyőzőbb szereplő hódítota meg azokat, akiknek még fontos az adatvédelem. A Proton nevű svéd cég erre a szempontra építi teljes üzletpolitikáját: email- és naptárszolgáltatása, illetve tárhelye nincs úgy ellátva funkciókkal, mint a nagyra nőtt rivális, de a felhasználók teljes biztonságban érezhetik magukat. (Kivéve persze, ha úgy alakul, hogy kiadják az adataikat a hatóságoknak.)

A Proton, amely egy ideje felhőszolgáltatást és VPN-t is kínál, most átalakítja az emailfelületét. Hamarosan érkeznek a kategóriák (mint a Gmailnál a "promóciók" és "közösségi levelek"), a mailek időzítése, illetve az emlékeztetők, hogy illene válaszolni a régóta beérkezett üzenetekre.

Hirdetés

A leveleket könnyebben meg is találhatjuk, nem csak a tárgyat vizsgálja majd ugyanis a kereső. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy hol voltak ezek a funkciók eddig, ám az a helyzet, hogy nagyon nehéz úgy fejleszteni, hogy közben semmilyen adatot nem kér el és tárol a szolgáltatás. A Proton ígéri, hogy továbbra is tisztán játszik, sőt, nemsokára bekapcsolható lesz az emailkövetés tiltása, azaz a küldő nem láthatja majd, olvásták-e a levelét, és ha igen, mikor.

Hasonló ütemben bővül a naptár- és a todolista-szolgáltatás, illetve a Google Drive-hoz hasonlóan intergálja az ökoszisztémájába a Proton a saját tárhelyét. A funkciók 2023-ban, hullámokban érkeznek majd; ha minden igaz, az év második felére komoly riválisa lesz a Google-nek.

Te adsz neki egy esélyt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.