Hirdetés

A Google át akarja alakítani régi PC-inket az új cégével



|

A Google felvásárolta a Neverware-t, amely arra szakosodott, hogy régi PC-kből Chromebookokat csináljon.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy a Google a jövőben mentőövet dob majd a régi PC-k tulajdonosai számára. Az óriás csendben felvásárolta ugyanis a Neverware nevű céget, amely a CloudReady termékének segítségével Chromium OS rendszerű géppé alapította a régi Maceket és windowsos PC-ket. Azokat, amelyekre többé már nem érkezett volna semmilyen frissítés. 

A CloudReady kapcsán egyelőre nem várható változás, vagyis magánszemélyek számára a Home Edition továbbra is ingyenes marad. Hosszú távon azonban hivatalos Chrome OS-re lehet számítani, teljes Google-támogatással. 

Hirdetés

A Google és a Neverware barátsága egyébként jóval korábban kezdődött, ugyanis a cég alapítását tőkével segítette 2017-ben a Google, majd a CloudReady indulásában is segédkezett. 

Az üzletnek köszönhetően könnyen lehet, hogy a Chrome OS jobban elterjed majd hosszú távon, elvégre a kisebb cégek és iskolák nem mindig tudnak időben lecserélni minden számítógépet, főleg akkor, ha csak a szoftveres támogatás járt le azokon.

Ilyenkor lesz megoldás a jövőben a CloudReady és a Chrome OS, ami rossz hír a macOS és a Windows számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.