Hirdetés

A Google is beszállt az utóbbi évek leghülyébb nevű cégébe



|

Dollármilliókat kapott a misztikus startup - és most már nagyjából tudni, milyen termékekkel terveznek világot hódítani.

Hirdetés

Carl Pei tavaly októberben, a OnePlus létrejötte után csaknem hét évvel döntött úgy, hogy otthagyja a részben általa alapított céget, és hogy nem hoz létre semmit - illetve valamit mégis, a Nothing nevű, fogyasztói elektronikai startupot.

Egy keddi sajtóközlemény szerint maga a GV (korábbi nevén Google Ventures), azaz a Google anyacégének, az Alphabetnek a befektetési karja is beszállt ebbe holmi 15 millió dollárral, ami a Nothing szerint egy az egyben fedezi a vállalkozás jelenlegi finanszírozási körét.

A GV mellett idáig a Reddit CEO-ja és társalapítója, Steve Huffman, a Twitter társalapítója, Kevin Lin, Paddy Cosgrave Web Summit-alapító, illetve Casey Neistat youtuber is részt vesz a finanszírozásban.

Hirdetés

Hogy mit is várhatunk pontosan a Nothingtól? Első körben fejhallgatókat, méghozzá idén nyáron, ám Pei a Bloombergnek adott interjújában elárulta azt is, hogy okoseszközökből építenek ökoszisztémát, igaz, sem dizájn, sem specifikációk terén nem fedett fel többet terveiből.

Január végén, a Nothing megalapításakor Pei úgy fogalmazott, hogy cége maga a nagy "reset gomb" a techiparban, de azt is kijelentette, hogy agresszív növekedésre készülnek, kiváltképp kutatás-fejlesztési és dizájn értelemben, küldetésük pedig az, hogy az ember és technológia közti gátakat ledöntsék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.