Hirdetés

A Google-nek nagyon tetszik az M1, saját chipet gyártana a Chromebookokba



|

Úgy látszik az Apple saját fejlesztésű chipje és az azzal járó előnyök nagyon tetszenek a Google-nek, és lecserélhetik az Intelt valami újra.

Hirdetés

Bár a hazai piacon szinte egyáltalán nem kapni őket, nemzetközi viszonylatban elképesztő a Chromebookok térhódítása. Már jobban fogynak, mint a Macbookok, és a Microsoft tortájának is egyre nagyobb szeletét próbálják meg elhappolni, így érthető, ha a Google szeretne még több pénzt keresni egy-egy ilyen gépen.

Hirdetés

Erre az egyik legjobb megoldás, ha nem kiszervezik az alkatrészgyártást, hanem saját maguk állítják elő a chipeket. A Nikkei Asia információi szerint épp ezt tervezik a Google-nél, és 2023-tól már a cég saját processzora düböröghet a ChromeOS-t futtató gépekben. Eddig ugye főleg az Intel x86-os chipjeit használták, de felbukkantak AMD, sőt, a MediaTek és a Qualcomm által gyártott Arm-alapú megoldások is.

A saját chip nemcsak költséghatékonyabb lehet hosszútávon, hanem sokkal többet is ki tudnak hozni egy specifikusan optimalizált processzorból. Ugyanakkor arra elemzők is rávilágítottak, hogy lehet irigykedni az Apple-re, de egy ilyen váltás csak az igazán nagyoknak éri meg, hiszen több tíz-, vagy inkább százmilliós nagyságrendben kell gyártani ahhoz, hogy valóban jobb legyen váltani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.