Hirdetés

A Google újrafaragja a híreket



|

A Google I/O konferencián bemutatták a Google News hírolvasó mesterséges intelligenciával felvértezett friss kiadását.

Hirdetés

Ahogy elhangzott, a Google News első változatát nem sokkal a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után adták ki, és azóta is nagyon fontosnak tartják a minőségi hírfogyasztás elősegítését. Ráadásul látják, milyen szinten bonyolult a hírek világa az álhírekkel, különféle véleményekkel, oldalakkal. Ezért a gépi tanulást hívták segítségül a News megújítására.

Hirdetés

Az új News elsőként az aktuálisan legfontosabb 5 hírt dobja elénk, majd jön a többi, amelyeket már a mesterséges intelligencia választ ki számunkra érdeklődési körünk, tartózkodási helyünk és egyéb adatok alapján. Új felületet is kapunk: a Newcasts segítségével először egy rövid betekintőt láthatunk az adott hír vagy cikk tartalmába, hogy eldönthessük, elég-e ennyi információ, vagy beleugrunk mélyebben a szövegbe.

Szintén fontosnak tartják, hogy egy hírt ne csak egy forrásból kapjunk meg, ezért lehetőségünk lesz egy adott eseményről elolvasni egy általunk kedvelt hírforrás anyagát, majd megnézni, mások mit írnak erről, de még azt is megtalálhatjuk ugyanitt, hogy a világhálón mik voltak az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdések és válaszok, hogy ezeket se nekünk kelljen feltennünk és megkeresnünk.

Akár arra is lehetőségünk lesz, hogy fizetős tartalmakra, előfizetéses oldalakra a Google fiókunkkal iratkozzunk fel, még jobban megkönnyítve azt, ahogy kiválasztjuk a kedvenc hír- és információ-forrásainkat. Az új News már mától elérhető 127 nyelven, ráadásul Android mellett iOS rendszerekre is. 

A Google I/O konferenciát itt tudjátok élő videó formájában is követni, a történésekről pedig a PC World Online-on folyamatosan, külön kis hírekben tájékoztatunk titeket - ezeket összegyűjtve itt találjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.