Hirdetés

A gyári hűtővel is jól működött a kiszivárgott i5-ös Alder Lake processzor



|

Idő előtt tette a kezét az Intel egy belépőszintű processzorára egy YouTuber, így le is mérte, mit tud az i5-12400-as modell.

Hirdetés

Miután tavaly az Intel tizenkettedik generációs Core processzorai közül csak a felsőbb kategóriát képviselő (és overclockolható) modellek jelentek meg, sokan várnak rá, hogy mennyibe kerülnek és hogyan teljesítenek majd az Alder Lake-re épülő belépőszintű CPU-k.

Tavaly egy mérnöki példányon keresztül megleshettük, mit tud majd az i3-as változat, most pedig az i5-ös szintű versenyző bolti verzióját kaparintotta meg idő előtt egy YouTuber.

Hirdetés

A Chill Builds csatorna készítője a megjelenését megelőzően tudott szerezni egy példányt a korábban az eBayen is feltűnt i5-12400-as modellből, ami korábbi, gaming témájú benchmarkok során lenyűgözően teljesített, néhány frame-mel megelőzve az előző generáció zászlóshajóját, az i9-11900KF-et is.

A legújabb videóban a processzorok teljesítményét vizsgáló szintetikus benchmarkot, a Cinebench tesztjét futtatta le a YouTuber, ami elsősorban nem az 1693 pontos egymagos, és 12137 pontos multi-core pontszám miatt volt érdekes. Hanem inkább azért, mert 20 fokos szobahőmérséklet és a gyakorlatilag száz százalékos kihasználtságot jelentő teszt közben a gyári hűtő is magasnak, de nem veszélyesnek mondható 81 fokos hőmérsékleten tudta tartani a processzort. 

Ez pedig előrevetíti, hogy egy kicsit komolyabb hűtővel kifejezetten biztonságos értékeket is kihozhatunk  majd az i5-12400-ból, ami mindenképpen megnyugtató hír. Akit érdekelnek a részletek, annak megjegyezzük még, hogy a processzor hat, teljesítményre kiheygezett majda valamivel 4 GHz alatt, 3990 MHz-es órajelen működött a teszt közben. Hamarosan pedig valószínűleg a nagyközönség is ráteheti a kezét az Intel új, nem a csúcskategóriát jelentő processzoraira, ugyanis mindenki azt várja, hogy a CES során leleplezik ezeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.