Hirdetés

A hőség veszélyeire figyelmezteti a Valve a Steam Deck tulajdonosait



|

Ezt a meleget még a rendes hűtéssel ellátott PC-k is nehezen viselik, hát még az apró, hordozható megoldások.

Hirdetés

Idén nyáron is elképesztő hőséggel kell szembenéznünk, ami nem csak nekünk, embereknek nehezen elviselhető, hanem bizony az elektronikai cikkek is megérzik az extrém időjárást. Itthon is, kisebb megszakításokkal, hetek óta 30 fok fölött van a hőmérséklet, az Egyesült Királyságban pedig a 40 fokot is megközelítették a mutatók.

Ennek fényében nem is meglepetés, hogy a hardvergyártók is óva intenek attól, hogy esetleg óvatlanságból kárt okozzunk valamilyen eszközünkben.

Hirdetés

Most épp a Valve szólt a játékosokhoz, azon belül is a Steam Deck-tulajokhoz a Twitteren, hogy felhívja a figyelmüket a meleg okozta esetleges problémákra. Az üzenetben leírták, a most tapasztalható időjárásban a Steam Deck teljesítménye is visszább eshet. A Valve nulla és 35 fok közé lőtte be az optimális működést, efölött már visszavesz a teljesítményből az eszköz.

Az eredeti posztra válaszolva még hozzátették, ha esetleg valaki azt látná jónak, hogy a tűző napon Elden Ringezik a Steam Decken, ne ijedjen meg, ha egyszer csak leállítja magát az eszköz. Ez 105 fokos belső hőmérsékletnél történik meg, azért, hogy se a felhasználóban, se pedig magában ne tegyen kárt a készülék. A teljesítmény-visszafogás egyébként 100 celsiusnál kezdődik, szóval ha valaki akadozást észlel, jobb, ha gyorsan lekapcsolja a játékot, mielőtt az saját magát lövi ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.