Hirdetés

A Huawei megelőzi az Apple-t a 7 nm-es chipekkel



|

Nem az Apple A12 lesz az első 7 nm-es SoC, a Kirin 980 már a hónap végén debütál.

Hirdetés

Azt már tudtuk, hogy a Huawei következő csúcslapkája augusztus végén debütál, azonban a legutóbb kiszivárgott mérési eredmények alátámasztották azt a feltételezést, hogy a Kirin 980 lesz az első az új-generációs chipek közül. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája megelőzi az Apple, a Samsung és a Qualcomm 7 nm-es megoldását is. 

Az első 7 nm-es chipek 40 százalékkal lesznek kisebbek (ugyanannyi tranzisztorral), illetve 40 százalékkal takarékosabbak, mint a jelenlegi 10 nm-es generációk, amik a Galaxy S9-ben és az iPhone X-ben vannak.

A Kirin 980 a Huawei Mate 20 Próban kap majd helyet elsőként. A képek alapján LTE Cat. 19-es modemre számíthatunk, vagyis az 1,6 Gbps-os letöltés is összejöhet, ha a szolgáltató engedi. 

Az SoC egy 8-magos, 2,8 GHz-es processzort rejt magában, támogatja a Bluetooth 5.0-t és a kétsávos WiFi-t, valamint a 4K-s kijelzőket. Három képfeldolgozót is rejt, vagyis a hátlapra tényleg tripla kamera kerül majd. A következő-generációs neurális feldolgozóegység sem hiányzik a lapkáról, és sokkal okosabb lesz, mint a tavalyi AI-chip. 

Bár eddig a Kirin SoC-k grafikus rendszere lemaradásban volt, most nagy fejlődésen megy át. Ezúttal egy 24-magos Mali-G72 grafikus processzort kapunk, nagy teljesítménnyel és alacsony fogyasztással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.