Hirdetés

A kínai kormány állhat a legutóbbi, bányászokat célzó támadás mögött



|

Több csoport is DNS problémákkal küszködött az elmúlt időszakban.

Hirdetés

A világ minden pontján érintettek voltak a felhasználók a legutóbbi kriptovaluta mining poolokat célzó támadásban, ami miatt több kínai egységnek is kapcsolódási problémákkal kellett szembenéznie. A bányászok egyre biztosabbak abban, hogy támadásról van szó, míg a hírek arról írnak, hogy DNS problémák miatt voltak elérhetetlenek a szolgáltatók.

Hirdetés

A felhasználók szombat reggeltől tapasztalhatták a kapcsolódási nehézségeket, amiben több kínai pool is érintett volt. Alejandro De La Torre, a Poolin volt alelnöke már tudni is véli, hogy mi állhat a fennakadás mögött.

De La Torre elmélete szerint DNS-gyorsítótár-mérgezéses (DNS cache poisoning) támadás történt, ami mögött nem más, mint a kínai kormány áll, akik nemrégiben komolyan korlátozták a kriptovalutákat és azok bányászását az országban.

Az ilyen támadások során a kapcsolódási nehézségek jelentik a legkisebb problémát, ilyenkor ugyanis az elkövetők akár csaló oldalakra is átirányíthatják a felhasználókat, akik talán gyanút sem fognak, hiszen ugyan arra a domain névre próbálnak csatlakozni, mint mindig.

A mérgezés persze komoly visszaesést okozott több egységnek is. A btc.com beszámolója szerint a Binance Pool például 14%-os visszaesést tapasztalt, de az F2pool 7%-os, vagy a ViaBTC 8%-os kimaradása sem elhanyagolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.