Hirdetés

A Kirin 980 természetesen megverte a Snapdragon 845-öt



|

Mindez a 7 nm-es technológiának köszönhető. A szivárgások szerint a Snapdragon 855 már egy ligában játszik a Kirin 980-nal.

Hirdetés

A Huawei az IFA kiállításon mutatta be a Kirin 980-as csúcslapkáját, ami az első 7 nm-es chip. A piacon azonban már nem elsőként jelenik meg, a Mate 20 és Mate 20 Pro készülékek ugyanis csak október 16-án debütálnak, addigra az új iPhone-ok pedig már forgalomban lesznek, 7 nm-es A12 chippel.

Hirdetés

Ennek ellenére a Huawei több hónapos előnyben lesz az androidos mezőnnyel szemben, hiszen a Qualcomm fejlesztési nehézségek miatt csak 2019 elejére készül el teljesen a Snapdragon 855-tel. A 10 nm-es Snapdragon 845-öt pedig lekörözi a Kirin 980, mint a Huawei mutatta az IFA-n: nagyjából 30 százalékos teljesítményfölénye van az új lapkának. 

Ezt támasztja alá az a szivárgás is, amely a Kirin 980 mérési eredményeit tartalmazza. Remek hír, hogy a teljesítménytöbbletet úgy hozza a lapka, hogy eközben a fogyasztása is a harmadával alacsonyabb. 

A jelek szerint azonban a nagy előny igazából a 7 nm-es technológiának köszönhető. A Snapdragon 855 mérési eredményei is kiszivárogtak, és úgy tűnik, hogy ez a lapka is 30 százalékos előnyben van a Snapdragon 845-höz mérten. Vagyis a Kirin 980 és a Snapdragon 855 már egy ligában játszanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.