Hirdetés

A következő Windows 10-ben megadhatjuk, melyik alkalmazás melyik grafikus kártyát használja



|

Az újdonság egyelőre csak tesztelők számára elérhető, de esélyesen hamarosan befut egy frissítés formájában mindenkihez.

Hirdetés

Azt már most is megtehetjük egy Windows 10 alatt futó szoftverrel, hogy megmondjuk neki, hogy az integrált grafikus vezérlőt használja-e, vagy váltson a dedikált videokártyára. Sok esetben ennyi elég is, hiszen például egy laptop esetében, ahol van egy Intel HD alap vezérlő és mondjuk egy erősebb Radeon mobil GPU, nem is kell több választási lehetőség. A profik viszont hamarosan még komolyabb beállítási lehetőségeket kapnak.

Hirdetés

A Windows 10 20190-es buildjébe kerül be az az újítás, amellyel azok is finomhangolhatják a rendszert, akiknek több komoly grafikus vezérlő is dolgozik a gépében. Vegyük azt a szerencsés helyzetet, hogy az adott masinában ott figyel egy GeForce RTX 2080 Ti és egy Quadro RTX 4000 is. Igen, tudjuk, szeretnénk mindannyian egy ilyen kemény választási lehetőségekkel felvértezett konfigot, de ugorjunk.

Szóval ott az RTX 2080 Ti, ami játékokhoz ideális, de a Quadro sokkal jobban használható valamilyen professzionális szoftverhez a 3D tervezéstől a videóvágásig. Ugyanígy lehetnek olyan gépek, ahol külön GPU szolgál AI feladatok elvégzésére vagy épp kriptopénz bányászatára. Az új Windows buildben már lehetőségünk lesz arra, hogy alapértelmezetten megadjuk az egyes alkalmazásoknak, hogy indulás után melyik grafikus vezérlőt kezdjék nyüstölni.

A 20190-es Windows 10 buildet jelenleg a Windows Insider program résztvevői próbálgathatják, arról jelenleg még nincs hivatalos információ, hogy ez a verzió mikor kerül be a mindenki által elérhető frissítések körébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.