Hirdetés

A kutatók szerint az emberek lennének a legjobb antennák a 6G technológiához



|

A konteós csoportok már a felvetés hallatán elkezdték kiegyenesíteni a kaszákat.

Hirdetés

Bár egyelőre az 5G technológia használata sem mindennapos, a kutatók már a következő nagy dobásra, a 6G-re készülnek. Természetesen ezúttal is számos mérnök dolgozik a világ különböző pontjain párhuzamosan a technológián, ami forradalmasíthatja a telekommunikációt és az adatátvitelt. Ennek érdekében pedig elég vad ötletekkel állnak elő az olyan csoportok, mint amilyen a Massachusetts Amherst kutatói gárdája.

Hirdetés

A 6G a jelenlegi tervek szerint nemcsak elődjénél magasabb frekvenciájú rádióhullámokat használ, hanem kiegészítésképp bevetné a Visible Light Communication (VLC) névre keresztelt technológiát is. Ebben az információátvitelt olyan LED-ek bonyolítanák, amik másodpercenként akár egymilliószor is képesek fel-le kapcsolni, és mivel ezek a LED-ek az adók, gyakorlatilag bármilyen kamerával rendelkező eszköz, például egy tablet, telefon vagy laptop is működhet vevőként.

A VLC azonban rengeteg "szivárgással" jár. A kutatók ezeket a hullámokat próbálták meg hasznosítani úgy, hogy egy réztekercs segítségével összegyűjtötték azokat. A legjobb eredményt akkor érték el, ha az alanyok az alkarjukon hordták azt karkötőként, de akár gyűrű vagy nyaklánc formájában is működőképes lehet az eszköz, amely képes lehet annyi energiát begyűjteni, ami elég különböző biometrikus szenzorok működtetéséhez.

Figyelembe véve, hogy az 5G ellen milyen háborút indítottak egyes csoportok, aligha nézik majd szótlanul, ahogy emberi antennák sétálgatnak az utcán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.