Hirdetés

A legújabb Windows-frissítés letiltja az Intel béna javítását



|

Nem töltődik le automatikusan: ha visszamennénk a javítások előtti állapothoz, manuálisan kell telepítenünk.

Hirdetés

Gyakorlatilag az Intel összes processzorát érinti a Meltdown és a Spectre sérülékenység, és majdnem mindegyik kékhaláloktól szenved, mióta az Intel kiadta a hardverhibák szoftveres frissítését. A frissített mikrokód megjelenése óta nem a teljesítményromlástól félnek a felhasználók, hanem attól, hogy váratlanul kikapcsol vagy újraindul a PC-jük. 

Hirdetés

Az Intel megoldása: NE telepítsük a frissítést, várjuk meg az újat, ami készül, és elvileg kisebb eséllyel okoz kékhalálokat. A Linux atyja is véleményezte a helyzetet: szerinte az Intel javítása egy totális hulladék

Most a Microsoft igyekezett segítő kezet nyújtani azoknak, akik effajta problémáktól szenvednek. A legújabb Windows-frissítés eltávolítja a Windowsokról (a Windows 7 SP1-ről is) az Intel javítását. A Microsoft Update-katalógusán keresztül érhető el, vagyis egyelőre nem töltődik le automatikusan, hanem manuálisan kell telepíteni. Ez a frissítés ritka természetű csomag, vagyis vészhelyzeti szoftverfrissítésnek számít. 

Tény, hogy az Intel javításának törlésével már nem olyan biztonságos egy PC, de eddig nincs rá bizonyíték, hogy bárki kihasználta volna a biztonsági réseket valamilyen kártevővel. Az viszont, hogy nincs még bizonyíték, nem jelenti, hogy meg sem történt. 

A Microsoft és az Intel mindenesetre igyekszik minimalizálni a kellemetlenségeket és a PC-t instabillá tévő javítások miatt jelentkező adatvesztéseket. Remélhetőleg hamarosan érkeznek az olyan patchek is, amelyek nem okoznak ekkora gondokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.