Hirdetés

A Lenovo is küzd a készlethiánnyal, és ez sokáig így marad



|

A cég COO-ja a befektetőknek elmondta, a szokásos készletnek nagyjából a fele-harmada áll rendelkezésre, mert ennyire megnőtt a kereslet.

Hirdetés

A napokban összegzik és publikálják legutóbbi pénzügyi negyedévük eredményeit a techszektor képviselői, egyben felkészítik részvényeseiket arra, hogy mi várható a következő hetekben, hónapokban. Az például biztos, hogy tavasszal nagyon nehéz lesz videokártyákat, játékkonzolokat és laptopokat szerezni, aminek hátterében egyrészt a gyárak kapacitásának kimaxolása, másrészt a járvány miatt megnövekedett kereslet áll.

Gianfranco Lanci, a világ legnagyobb PC gyártója, a Lenovo operatív vezetője elmondta, hogy az általános készlet fele, valószínűleg inkább a harmada áll rendelkezésre, mert az otthoni munkavégzés és a távoktatás miatt rengetegen vásárolnak új gépeket. Úgy látja, az Egyesült Államokban, Európában, Kínában és az APAC régióban sem volt még ilyen kevés termék raktáron. Hiába indultak be az oltások, úgy készülnek, hogy még hosszú ideig marad a jelenlegi állapot, és nem fog csökkenni a kereslet, mi több, 5-10%-kal nőhet, mivel ahogy több időt töltenek az emberek a gépeik előtt, úgy gyorsul fel az elhasználódás.

Hirdetés

A Canalys mérései szerint 143,7 millió PC és tablet került forgalomba 2020 negyedik negyedévében, folytatva a korábbi negyedévekben is tapasztalható növekedést. 2020 során 458,2 millió eszközt szállítottak le a viszonteladókhoz, és ennek kb. 20 százalékát, 87 milliót a Lenovo gyártott - az Apple 18%-kal, a HP 13-mal, a Dell 11-gyel, a Samsung pedig 8-cal követi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.