Hirdetés

A Logitech megvette a Blue Microphones-t



|

Rég volt már, hogy a Logitech csak egerekkel és billentyűzetekkel foglalkozott, most például belemászik a profi hangeszközök világába.

Hirdetés

117 millió dollárért vásárolta meg a Logitech azt a Blue Microphones-t, amely mostanában kifejezetten szexi névnek számít a PC-s hangrögzítés terén. Többek között a Snowball és a Yeti mikrofonjairól elhíresült cég leginkább annak köszönheti a közkedveltségét, hogy az általa kiadott eszközök pont eltaláltak egy manapság nagyon menő piaci szegmenst.

Hirdetés

Ez pedig a YouTube-ra, Twitchre, Facebookra és megannyi egyéb felületre videókat készítőket és streamelőket jelenti, akiknek nagyon jól jött az, hogy már nem valamilyen videóchatre használható gagyi mikrofonocskával, vagy a webkamera hangrögzítőjével kell megoldaniuk az adásaik audió részét, vagy a másik végletként valamilyen jóval drágább, énekeseknek kitalált stúdiómikrofonokra kell költeniük a vagyonukat.

A Blue USB-s mikrofonjai simán hozzák azt a minőséget, amit egy eddig csak jóval drágábban beszerezhető eszköz tudott, ráadásul olyan apró, de nagyon hasznos extrákat is bemutattak, mint például a változtatható karakterisztika (tehát az a képesség, hogy a mikrofon az aktuális kapcsolóállásnak megfelelően csak az előtte levő hangforrást figyeli, vagy épp térmikrofonként működik egy beszélgetőpartnert is jó minőségben felvéve). Persze a Blue cuccai a 60 dolláros kategóriától a 4000 dollárosig terjednek, így a podcasterek és streamerek mellett profi hangstúdiókba szánt eszközeik is vannak.

A Logitech ezzel a bevásárlással tovább bővíti az egyébként is szép nagyra hízott kínálatát, hiszen a cég tulajdonában van már az Astro Gaming, a Jaybird és az Ultimate Ears is - ebből nagyjából látható, hogy egy "minden szinten szinte minden" kiegészítős céggé váltak az egykori egér- és billentyűzet-specialistából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.