Hirdetés

A macOS kódjában bukkant fel az AMD Navi GPU



|

Az Apple macOS Mojave operációs rendszerének legújabb bétájában találtak rá a Navi GPU-ra a kódfejtők.

Hirdetés

Az Apple macOS Mojave operációs rendszerének legújabb bétájában a kódfejtők utalást találtak az AMD közelgő Navi GPU-jára, ami az új Radeon videokártyák alapjául szolgál majd. 

Hirdetés

A 14.2-es béta a jelek szerint már felkészült a következő-generációs Navi GPU-k érzékelésére és telepítésére, ehhez pedig 0x73101002-es eszközazonosítót használ. Hasonló kód bukkant fel a macOS Sierra korai változataiban, nagyjából 6 hónappal a Radeon Vega család startja előtt. Vagyis minden passzol a pletykált menetrendhez, amely alapján 2019 közepén számíthatunk a Navira. 

A mostani kódsor négy utalást tartalmaz: Navi 16, Navi 12, Navi 10 és Navi 9. Azt nem tudni, hogy ezek márkanevekre vagy ASIC-kódokra utalnak. Egyes tippek szerint talán a Polaris-alapú kártyák középkategóriás utódjairól lehet szó, amelyek bekerülnek majd az Apple következő-generációs iMac és MacBook gépeibe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.