Hirdetés

A MediaTek új Dimensity processzora durván lehagyta a konkurenciát



|

Egyelőre viszont korai lenne az öröm, kaphat még kihívót a jövőben a Dimensity 9000.

Hirdetés

A hatását sajnálatos módon még mindig éreztető chiphiány ellenére már látható, hogy a különböző gyártók milyen processzorokat szállíthatnak a jövőre érkező mobilokba, és az eddigiek alapján elég izgalmasnak ígérkezik a verseny. Egy friss beszámoló szerint a MediaTek újdonsága már bizonyított is, és gyakorlatilag köröket vert a többiekre.

A GSMArena adott hírt arról, hogy a mesterséges intelligenciára fókuszáló benchmark-teszt alapján a MediaTek Dimensity 9000 összesen 692,5 pontot kapott, amivel alaposan maga mögé utasította versenytársait. A lenyűgöző eredményt jól szemlélteti, hogy a második helyezett Google Tensor 256,9 pontot ért el.

Hirdetés

Azonban nem biztos, hogy már érdemes pezsgőt bontaniuk a MediaTek munkatársainak, hiszen sem a Qualcomm műhelyében származó Snapdragon 8 Gen 1-et, sem pedig a Samsung Exynos 2200-et nem ismerjük még igazán, szóval lehetnek még meglepetések a jövőben.

A még ütősebb teljesítmény jó dolog, de sajnos azt pletykálják, hogy a MediaTek újdonsága drágább is lesz elődjénél, ebből pedig egyenesen következhet az, hogy az új csúcsmobilok ára is megugrik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.