Hirdetés

A memóriapiac elsöprő sikerű királya lett a Samsung



|

A Samsung nevéről általában okostelefonok és tévék jutnak az eszünkbe, a dél-koreai gyártó azonban a memóriáknak köszönhetően szárnyal igazán.

Hirdetés

A Samsung legnépszerűbb termékei az okostelefonok és a televíziók, azonban nem ezeknek hála termel olyan nagy nyereséget a dél-koreai vállalat. Ezt támasztja alá az a jelentés is, amelyben a gyártó a harmadik negyedéves eredményeit jelzi előre. Ezek alapján a Samsung eddigi történetében a valaha volt legnagyobb működési nyereségre számít a cég. 

Hirdetés

A Samsung 15,8 milliárd dolláros nyereséget ér majd el a harmadik negyedévben, ami 20 százalékkal lesz magasabb, mint tavaly. Az árbevétel szintén rekordot dönt, és 57,3 milliárd dollárral majdnem 5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket. 

Bár a Samsung okostelefonok és tévék elképesztően népszerűek, az idei második negyedévben egyik termékvonal népszerűsége sem nőtt olyan mértékben, mint korábban. Ami azt illeti, a mobilpiacon a Samsung vesztette a legtöbbet a piaci részesedéséből. 

A memóriákkal foglalkozó divízió azonban olyan sikeres, hogy idén a Samsung vált a legnagyobb félvezető-gyártóvá, és árbevételben már az Intelt is lekörözte. Az előnyt megtartotta, sőt, fokozta a Samsung. Csak a második negyedévben 33 százalékkal nőtt a memóriás üzletág árbevétele (a mobilosé pedig 22 százalékkal csökkent). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.