Hirdetés

A mesterséges intelligenciára és a kiterjesztett valóságra koncentrál a Helio P90 chip



|

A MediaTek bemutatta a legújabb, mobilokba szánt lapkáját - a Helio P90 akár 48 megapixeles kamerát is támogat.

Hirdetés

A MediaTek bemutatta a legújabb mobilos lapkáját. A Helio P90 8-magos processzort kínál PowerVR grafikával, és akár a 48 megapixeles kamerákat is kezeli. 

Hirdetés

A chip legnagyobb újdonsága azonban az, hogy a Helio P60-hoz vagy P70-hez képest négyszer erősebb, ha mesterséges intelligenciával kapcsolatot adatot, feladatot kell feldolgozni. Mindezek miatt a kiterjesztett valóságra építő funkciókban is erős lesz az újdonság, ami egyébként kevés fény mellett is segíti a fotózást. 

A MediaTek és a Google együtt dolgoztak a chip teljesítményének optimalizálásán, így az biztosan jól aknázza majd ki az ARCore és a Google Lens lehetőségeit. A magok elrendezése ezúttal egyébként változott. Most két darab 2,2 GHz-es ARM Cortec-A75 magot hat darab 2 GHz-es Cortex-A55 kísér. Az egymagos feladatokban így erősebb, a többmagosokban gyengébb lehet a chip, mint az elődök. 

A GPU és az APU fejlesztései jobb grafikát és gépi tanulást garantálnak, illetve az LTE-modem már 600 Mbps-os letöltést is kezel. A Bluetooth 5.0, az UFS 2.1 tárhely szintén támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.